İstanbul oruspu Kayseri oruspu Eskişehir oruspu Konya oruspu Kurtköy oruspu Pendik oruspu Şişli oruspu Bahçeşehir oruspu Bostancı oruspu Maltepe oruspu Taksim oruspu Avcılar oruspu Göztepe oruspu Beylikdüzü oruspu Halkalı oruspu Mecidiyeköy oruspu İzmit oruspu Şişli oruspu Kadıköy oruspu Mersin oruspu Serik oruspu

DOLAR 34,1150 0.28%
EURO 38,1365 0.18%
ALTIN 2.862,681,19
BITCOIN 21630792,28%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Baklavacıların bayram yoğunluğu başladı
68 okunma

Baklavacıların bayram yoğunluğu başladı

ABONE OL
Nisan 16, 2023 13:36
Baklavacıların bayram yoğunluğu başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

– Baklavacıların bayram yoğunluğu başladı

GAZİANTEP – Ramazan Bayramı‘na günler kala Gaziantep‘teki baklavacılarda yoğunluk artarken, artan taleplere yetişmeye çalışan firmalar üretimi iki-üç katına çıkardı. Antepsan Baklava Ustası Mehmet Şahin, bayrama günler kala firmalarındaki günlük üretim kapasitesinin 800 kilograma kadar çıktığını ve siparişlere yetişmek için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

Türk mutfağının en önemli tatlıları arasında yer alan ve adı Gaziantep ile özdeşleşen baklava üretiminde Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk had safhaya çıktı. Ramazan Bayramı’na günler kala Gaziantep’teki baklavacılarda vardiya çifte dönerken, artan talepler sonrası firmalardaki baklava üretimi iki-üç katına çıktı. Antepsan Baklava Ustası Mehmet Şahin, bayrama günler kala firmalarındaki günlük üretim kapasitesinin 800 kadar çıktığını ve siparişlere yetişmek için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

Odun ateşiyle taş fırınlarda pişiriliyor

“Firmamızın günlük üretimi 800 kilograma çıktı”

Ramazan Bayramı’na çok kısa süre kala satışlarda ve talepte yoğun artışların yaşandığını söyleyen Antepsan Baklava ustası Mehmet Şahin, “Bütün ihtiyaçları ve talepleri karşılayacak bir şirketiz. Nereden talep gelirse oraya yapıyoruz. Günlük üretim kapasitemiz 800 kilograma kadar çıkmış durumda, ekibimizle gece gündüz çalışıyoruz taleplere yetişmek için yoğun mesai harcıyoruz” dedi.

“Taleplere yetişmek için gece gündüz çalışıyoruz”

Gaziantep baklavasını Türkiye’nin dört bir yanı ile dünyanın pek çok noktasına gönderdiklerini söyleyen baklava ustası Mehmet Şahin, “Ürettiğimiz baklavayı yurt dışında İsviçre, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelere ihraç ediyoruz aynı zamanda çevre illere de gönderiyoruz. Yurtdışından talep çok yoğun hem yurtiçi hem de yurtdışı taleplerine yetişmek için gece gündüz çalışıyoruz. Vatandaşlar hijyen ve kalite konusunda çok beğeniyorlar” şeklinde konuştu.

“Artış yaşanınca üretim de iki-üç katına çıktı”

Şahin, “Ramazan Bayramı’na çok kısa süre kala işlerimiz baya yoğunlaştı. Bayram öncesi baklavaya olan talepte artış yaşanınca üretim de iki-üç katına çıktı. Geçtiğimiz haftalara göre çok daha yoğun çalışıyoruz. Özellikle yurtiçi ve yurtdışı yoğun siparişlerimiz olduğu için bazen siparişlere yetişemiyoruz. Antepsan firmamız baklava üretimimiz bayrama günler kala 800 kilograma çıktı” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP