Beyaz et üretimindeki inovatif çözümler tanıtıldı

İSTANBUL (İGFA) - Cargill, düzenlediği “Teknoloji ve İnovasyon Buluşmaları”nda Türkiye'nin önde gelen hayvan yetiştiricileri ve beyaz et üreticileri ile bir ortaya geldi.

Cargill Hayvan Besleme iş kolundan uzmanlar, hayvan verimliliği ve çiftlik idaresi üzerine geliştirilen dijital tahlilleri ve yürüttükleri Ar-Ge çalışmaları hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticileri BRF, Şenpiliç ve Lezita ile geliştirdikleri yenilikçi tahlilleri paylaştı.

Cargill Hayvan Besleme (CAN) Orta Doğu ve Afrika Bölge Yöneticisi Rene Osorio, global ve mahallî trendleri yakından takip eden bir stratejiyle besin üretiminin tüm alanlarında mahallî üreticiye takviye olduklarını, yenilikçi dijital tahlilleri hayvancılık dalına kazandırarak yerli üreticinin rekabet gücünü artırdıklarını belirtti.

Beyaz et üretiminde çok istikametli ve kapsayıcı bir yaklaşım sunduklarını söz eden Osorio, “Cargill Hayvan Besleme iş ünitesi olarak hem tarım ve tarım eserleri hem hayvan yetiştirme ve et eserleri bölümlerinde çağdaş, sürdürülebilir ve verimli üretim için 158 yıllık küresel tecrübemizle sağlam tahlil iştiraki sunuyoruz” dedi.

Osorio Cargill olarak üreticinin aklındaki “Doğru formülasyonları en âlâ maliyetle üretiyor muyum? En uygun tedarikçileri mi seçiyorum? Operasyonum sürdürülebilir mi? Hayvan sıhhati ve randımanını nasıl ölçebilirim? Hayvanlarımı hasat etmek için en uygun yaş nedir? İşletmemde kârı optimize ediyor muyum? Yatırım Getirisini (ROI) artırmak için fırsatlarım neler?” üzere sorulara bilimsel ve aksiyona geçirilebilir öngörüler sunarak dijital tahliller ürettiklerini söyledi ve ekledi: “Tüm bu adımların dinamik bir halde yalnızca bugün için değil, gelecek jenerasyonlar için de yanlışsız olanı yapma vizyonuyla uzun vadeli bir bakış açısıyla yönetilmesi hem verimlilik hem de sürdürülebilirlik açısından büyük kıymet taşıyor” diye konuştu.