Bursa’nın tescilli lezzetlerine aş dualı start

BURSA (İGFA) - Sultan 2. Bayezid Han tarafından 1502 tarihinde çıkarılan, eserlerin yanı sıra ekmek, çörek, et, meyve ve zerzevat üzere yiyeceklerin satış kurallarını belirleyen Kanunname-i İhtisab-ı Bursa ile dünyanın birinci standardının hazırlandığı kent olan Bursa'nın lezzetleri, Gastronomi Şenliği ile yine vitrine çıkıyor.

İlki geçtiğimiz yıl yapılan ve 3 günde 400 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan 2. Bursa Gastronomi Şenliği, kentin gastronomi alanındaki potansiyelini, bir kere daha gözler önüne seriyor. Türkiye'nin her bir yanından gelen akademisyenler, şefler, kanaat başkanlarını ağırlayacak şenlik, birçok yarışa konut sahipliği yapacak ve bu işe gönül vermiş öğrencilere eğitim fırsatları sunacak.

Bursalıların damaklarında yeni tatlar bırakmaya hazırlanan şenlik, Cumhuriyet Caddesi’ndeki kortejle başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Bursa Aşçılar Dernek Lideri Necmettin Baştürk, turizm profesyonelleri, aşçılar ve vatandaşlar, mehter marşları ve kalıç kalkan gösterisi eşliğinde Ertuğrulbey Meydanı’na kadar yürüdü. Ertuğrulbey Meydanı’nda yapılan aş duasının akabinde Lider Aktaş, “Hakk şerleri hayreyler. Arif olan seyreyler. Görelim Mevla neyler. Neylerse hoş eyler. Ya Hakk ya bismillah” diyerek, vatandaşlara çorba ikram etti.