İstanbul oruspu Kayseri oruspu Eskişehir oruspu Konya oruspu Kurtköy oruspu Pendik oruspu Şişli oruspu Bahçeşehir oruspu Bostancı oruspu Maltepe oruspu Taksim oruspu Avcılar oruspu Göztepe oruspu Beylikdüzü oruspu Halkalı oruspu Mecidiyeköy oruspu İzmit oruspu Şişli oruspu Kadıköy oruspu Mersin oruspu Serik oruspu
Ensonhaber’in “Diyetisyen’e sorduk” programında bu kez iftar menüleri konuşuldu.
Uzman Diyetisyen Merve Altay, iftar sırasında hangi besinlerin ne sırayla tercih edilmesi gerektiğini tek tek sıraladı.
İftar sofralarında bir iki bardak su içildikten sonra yemeğe geçilmesi gerektiğini söyleyen Altay, yağlı yemeklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.
Çorba içerisinde un olmasının uykuyu getirdiğini ifade eden Altay, 3-4 dakika beklenilmesi gerektiğini söyledi.
Öte yandan ilk başta çok yemek yenmemesinin gerektiği belirtildi.
Zerdaçal ve zencefil kullanılmasının önemine dikkat çeken Altay, bir kase ev yoğurdu tüketilmesinin önemini vurguladı.