İstanbul oruspu Kayseri oruspu Eskişehir oruspu Konya oruspu Kurtköy oruspu Pendik oruspu Şişli oruspu Bahçeşehir oruspu Bostancı oruspu Maltepe oruspu Taksim oruspu Avcılar oruspu Göztepe oruspu Beylikdüzü oruspu Halkalı oruspu Mecidiyeköy oruspu İzmit oruspu Şişli oruspu Kadıköy oruspu Mersin oruspu Serik oruspu
İSTANBUL (İGFA) – Silivri Belediye Lideri Volkan Yılmaz, Marmara Belediyeler Birliği tarafından milletlerarası seviyede gerçekleştirilen MARUF23 toplantısına katıldı. Türkiye’nin birinci ulusal kent forumu olma özelliği taşıyan toplantıda, besin eserlerinde üretimden tüketime kadar geçen tüm süreçlerin konuşulduğu “Toprak, Tezgâh ve Tabak: Besinin Kente Yolculuğu” başlıklı bir oturum gerçekleştirildi. İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda ayrıyeten yeni üretim prosedürleri, sürdürülebilir tedarikler ve gelecekteki tüketim alışkanlıklarıyla ilgili hususlar da tartışıldı.
YILMAZ: “İSTANBUL’UN BİR TARIM KENTİ OLABİLECEĞİNİN FARKINDA DEĞİLLER”
MARUF23 toplantısında konuşma yapan Silivri Belediye Lideri Volkan Yılmaz, “Biz, İstanbul’un çabucak yanı başında yer alan bir ilçeyiz. Çok geniş ziraî topraklarıyla bütün İstanbul’u besleyebilecek, tarım ve hayvancılık üssü olabilecek bir potansiyele sahipken, maalesef bugün İstanbul’un besin tedarik zincirlerindeki hissemiz istek ettiğimiz düzeylerde değiliz. Şu an konuşmamız gereken bahis toprak, tezgâh ve tabak. Yani toprak ziraî üretimin yapıldığı yer. Tezgâhtan pazarlamayı anlamalıyız. Tabaktan da kesin tüketicinin önlerine gelen gıdayı anlamalıyız. Arzı imkânsız olan toprak maalesef yapılaşmayla, endüstrileşmeyle ve konut üretimleriyle her geçen gün daha da azalıyor. İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizin yüzlerce kilometre öteden getirilen domatesi, marulu, salatalığı, eti ve sütü tüketmemeleri gerekiyor. Çabucak yanı başında taze, hijyenik, doğal ve daha ucuz besine erişebilmeleri gerektiğini söz ediyoruz. 20 milyon nüfusu olan İstanbul’da çok verimli topraklar var. Büyükçekmece, Silivri, Çatalca, Şile ve Arnavutköy var. Birçok insan İstanbul’un bir tarım kenti olabileceğinin farkında değil. İstanbul’da yapılan tarım ve hayvancılık üretimi ülkemiz için çok değerli. Tüm Türkiye’deki kanola üretiminde İstanbul 5. sırada yer alıyor. Tekrar İstanbul; ayçiçek üretiminde 81 vilayette 12. sırada, lahana ve bezelye üretiminde 6. sırada, fındık üretiminde ise 12. sırada yer alıyor. 750 kilometre öteden, Antalya’dan sabah kahvaltımıza domates geliyor” dedi.