İstanbul oruspu Kayseri oruspu Eskişehir oruspu Konya oruspu Kurtköy oruspu Pendik oruspu Şişli oruspu Bahçeşehir oruspu Bostancı oruspu Maltepe oruspu Taksim oruspu Avcılar oruspu Göztepe oruspu Beylikdüzü oruspu Halkalı oruspu Mecidiyeköy oruspu İzmit oruspu Şişli oruspu Kadıköy oruspu Mersin oruspu Serik oruspu
Sonunda buda oldu: Adanalılar acılı şalgamdan dondurma üretti
Acılı şalgamlı dondurma yoğun ilgi görüyor
Dondurmacı Erhan Osmanoğlu:
“Müşteriler duyunca garipsiyor ama tadına bakanlar çok beğeniyor”
ADANA – Türkiye‘de şalgam denilince akla ilk gelen şehir Adana’da bir dondurmacı, acılı şalgamdan dondurma üretti.
Kebabın başkenti Adana’da şalgam, sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Adanalılar başta kebap olmak üzere birçok yemeğin yanında şalgam tüketiyor.
3 kuşak dondurmacı olan bir aileden gelen Erhan Osmanoğlu (56), onlarca meyve ve aromada dondurma üretimi yapıyor. Osmanoğlu, süt, şeker ve salebi karıştırarak ürettiği dondurmayı bu kez de acılı şalgam ile harmanladı.
Acılı şalgamlı dondurma, tadı ve görselliğiyle hem gözleri hem damakları şenlendiriyor. Topu 20 liradan satılan dondurma, Adanalılar tarafından yoğun ilgi görüyor.
“Yoğun bir şekilde acılı şalgamlı dondurma satıyoruz”
İhlas Haber Ajansı’na konuşan Erhan Osmanoğlu, “44 değişik çeşit dondurmamız var. Adana’nın milli içeceği şalgam olduğu için bunu dondurma haline getirmeyi düşündük. Acıyla tatlıyı sentezledik. İnanılmaz bir tat çıktı ortaya. Dondurma inanılmaz bir beğeni alıyor. Bu Türkiye ve dünyada ilk. Müşteriler ilk olarak garipsiyorlar ama tadına bakanlar çok beğeniyor. Yoğun bir şekilde acılı şalgamlı dondurma satıyoruz” ifadelerini kullandı.
Dondurma yiyen bir genç, “Hiç yemediğim tarzda bir dondurma ve herkese tavsiye ederim. Çok güzeldi” diye konuştu.
Dondurma yiyen genç kız ise tadının farklı olduğunu ancak çok beğendiğini söyledi.
1
İstanbul’da kar yasakları: İşte trafiğe çıkamayacak sürücüler
868 kez okundu
2
Osmanlı Devleti’nin temellerini oluşturan medrese birçok özelliğiyle dikkat çekiyor
381 kez okundu
3
Kayseri’de köfte yedikten sonra rahatsızlanan 2 lise öğrencisi hastaneye kaldırıldı
301 kez okundu
4
Madencilerden öğrencilere duygulandıran mesaj: Mühendis olun sağlam binalar yapın
298 kez okundu
5
Dr. Öğr. Üyesi Banu Süzen uyardı: “Tam tahıllı undan üretilen ekmeği tüketin”
289 kez okundu